Over ons

Het project houtbewerking is een onderdeel van het 50/50 workcenter van het Leger des Heils. Het workcenter biedt verschillende soorten activiteiten, dagbestedingen en cursussen voor mensen die onderdak hebben bij het Leger des Heils of andere instellingen.

Het doel is dat de mensen weer een nuttige dagbesteding hebben en ondertussen ook gelijk wat werkervaring opdoen en ook om gewoon weer in het ritme te komen en de draad weer op te pakken, zodat de stap naar een maatschappelijke baan wat makkelijker is.

Wij maken in de houtwerkplaats meubels van steigerhout op bestelling, de opdrachten worden uitgevoerd onder begeleiding van een ervaren meubelmaker, die ervoor zorgt dat alles nauwkeurig wordt gemaakt en perfect wordt afgewerkt.

Wij maken meubels voor binnen en buiten van nieuw of gebruikt steigerhout.

Het verschil tussen nieuw en gebruikt hout is dat het gebruikte hout een tijd buiten heeft gelegen, en daardoor helemaal mooi is verweerd, en vergrijsd. Maar omdat er veel vraag naar die oude planken is, zijn ze erg schaars en dubbel zo duur als nieuwe steigerplanken, vandaar dat we voornamelijk met nieuw hout werken en dat weer beitsen zodat het ook diezelfde look krijgt.

Maar u kunt tuinmeubels van nieuw hout ook onbehandeld buiten zetten, zodat het na verloop van tijd ook verweerd en diezelfde look krijgt.

Op foto 10 ziet u een tuinset wat gemaakt is van nieuw onbehandeld hout.
Op foto 6 ziet u een tafel van nieuw hout met bruine beits.
Op foto 1 ziet u een tafel van onbehandeld oud hout.
Op foto 14 ziet u een aantal tafels van oud hout behandeld met een lak laag.
Op foto 13 ziet u een tafel van oud hout waarvan het onderstel is behandeld met white wash.

Op de prijslijst staan wat standaard maten, maar u kun natuurlijk alles precies op de gewenste afmeting laten maken.

Mocht u wat willen bestellen of vragen hebben, dan kunt u ons vrijblijvend bellen of mailen voor een prijsopgave. Maar u kunt ook altijd even langs komen om te kijken, we hebben geen showroom, maar er staan altijd wel een aantal meubels waar we aan bezig zijn die u kunt bekijken.

Voor vragen kunt u contact op nemen met dhr. Chris Kruidenier (werkbegeleider houtwerkplaats)

Wilt u langskomen en heeft u specifieke vragen, maak dan even een afspraak.

 

 

Leger des Heils
Maatschappelijk Centrum Rotterdam
50/50 workcenter
Industrieweg 110
3044 AT Rotterdam

email: c.kruidenier@legerdesheils-mcr.nl

Tel.: 0610075622
bereikbaar op maandag tot donderdag van 8:00 tot 16:00